Verhuur

Het Strijkershuis heeft een grote collectie van huurinstrumenten in verschillende maten en categoriën.
Wij verhuren met name violen, altviolen en celli in bijna alle maten. Vanwege gebrek aan ruimte verhuren wij geen contrabassen.
Als u een instrument huurt is dat inclusief strijkstok, kist of hoes, hars en schoudersteun/kinhouder bij violen en altviolen. Kortom, alles wat nodig is om meteen te kunnen spelen.

Waarom huren?

Wanneer u huurt betaalt u per maand/kwartaal een bedrag en kunt u naar wens besluiten te stoppen of eventueel te wisselen van instrument.
Bovendien is algemeen onderhoud (behalve nieuwe snaren) gratis voor huurklanten.
Ook krijgt u een deel van de betaalde huur als korting als u besluit uw gehuurde instrument te kopen.
Met name voor kinderen is huren ideaal, omdat zij dan zonder verdere kosten van maat kunnen wisselen en wanneer ze toe zijn aan een volwassen maat instrument, krijgen zij daar korting op.
Wilt u een instrument huren voor uzelf of uw kind? Stuur ons dan een email naar info@hetstrijkershuis.nl voor een afspraak. Wij maken dan alvast een geschikt instrument voor u of uw kind klaar, gebaseerd op welke leeftijd en speelervaring.
Huurt u voor uw kind? Dan is het handig om uw kind mee te nemen zodat we zeker kunnen zijn van de juiste maat van het instrument. Neem ook een geldig legitimatiebewijs mee, zoals een paspoort of rijbewijs.

Kosten voor huren:

Viool voor kinderen: v.a. 45 euro per kwartaal

Viool voor volwassenen: v.a. 50 euro per kwartaal

Altviool: v.a. 55 euro per kwartaal

Cello voor kinderen: v.a. 75 euro per kwartaal

Cello voor volwassenen: v.a. 85 euro per kwartaal

De minimum huurperiode is een kwartaal (3 maanden).
Daarna per maand opzegbaar.
Betalingen gaan per incassomachtiging.